אייפק היא גישת טיפול עוצמתית הפועלת על מערכת האנרגיה העדינה של הגוף מתוך מטרה לזהות ולנקות מחסומים אנרגטיים שעלולים להוות מקור חבוי להיווצרותן של בעיות פיזיות, רגשיות ו/או פסיכוסומאטיות. IPEC (ראשי תיבות ל- Integrated Physical Emotional Clearing) היא שיטת טיפול הוליסטית מופלאה, שמבטאת כבר בשמה את יעודה. היא רואה את האדם כמכלול של גוף, נפש ורוח, ואת בריאותו כתוצאה של הרמוניה ואיזון ביניהם. שיטתIPEC פותחה ע"י ד"ר אורי קניג, פסיכולוג קליני ישראלי שחי בלוס אנג'לס, קליפורניה, עדי שאנן, מאסטר ברפואה סינית, וע"י סיגל שאנן LAc ברפואה סינית, שזיהו את העוצמה והפוטנציאל שבחיבור בין הידע של שלושתם, כבר בשנת 1997 עת נפגשו בד"ר קניג במהלך ביקור בארה"ב.
מאז הולכת השיטה ומתפתחת, מתייעלת ומתפשטת בישראל. כיום ישנם בישראל כמה מאות מטפלי IPEC פעילים, ואלפי תלמידים ומטופלים ברחבי הארץ.
גישה טיפולית זו שילבה רעיונות וטכניקות מתחומים כגון: רפואה סינית, קינסיולוגיה יישומית, איורוודה, רפואה קבלית, פסיכולוגיה, דמיון מודרך, NAET , איזון צ'קרות, פרחי באך, ועוד – ליצירת שיטה מובנית שמטרתה ליצור ניקוי ושינוי דרך הרובד האנרגטי של תכנים ברמת הגוף, הלא-מודע ותת-המודע של המטופל.
בזכות השלוב החכם שנעשה בין השיטות יכול המטפל המנוסה לתת מענה רחב מאד לסימפטומים, סינדרומים, מחלות וקשיים באספקטים הפיזיים, הנפשיים ו/או הרוחניים המפריעים לאדם.
שיטת אייפק מטפלת מהיסוד בבעיות כמו אלרגיות, רגישויות, בעיות חיסוניות, כאבים, קשיים רגשיים ועוד. לצורך האבחון משתמש המאבחן ב"מבחן השרירים", המבוסס על ההנחה שהגוף שלנו זוכר ויכול לספק את המידע הנחוץ, כל שעלינו לדעת הוא איך לקבל את המידע.
ברמה הרגשית – טיפול IPEC מאפשר שחרור יעיל מטראומות, אמונות מגבילות ומטענים רגשיים כגון: פחדים, כעסים, דימוי עצמי נמוך, חרדה, אשמה, בושה, הכחשה וכדומה. טיפול זה יעיל, לפיכך, גם במצבים של דיכאון, מתח נפשי, חרדה אקוטית או כרונית, פוביות, בעיות אכילה, התנהגות כפייתית, הפרעות קשב וריכוז, קשיי זיכרון ועוד. הטיפול תורם גם להעלאת המודעות והערך העצמי וככל שמתקדמים ניתן להגיע ליכולת בחירה חופשית.
כאשר מדובר בקשיים פסיכולוגיים, IPEC הינה גישה טיפולית המאפשרת טיפול מעבר לטיפול הפסיכותרפיסטי הקונבנציונאלי. רוב האנשים הפונים לטיפול פסיכולוגי מודעים לקשייהם ברמה המודעת ומנסים באמצעות שיחה מודעת וכוח הרצון להבין את המקור הלא מודע לבעיותיהם. אולם, ישנם רבדים לא מודעים של האדם אליהם השיחה אינה יכולה להגיע. רבדים אלו מכילים בתוכם טראומות, לעיתים ישנות, אשר יצרו קודים אנרגטיים חבויים במערכת הגוף-נפש, קודים שהמטופל והמטפל אינם מודעים להן ואין להם דרך להגיע לכיסים חבויים אלו. כיסי אנרגיה אלו פועלים על המערכות בטפטוף או זליגה אנרגטית קבועה, ועם השנים הם הפכו להיות חלק אינטגראלי מהמערכת הגופנית-נפשית. אצל אנשים רבים מופיעים רגשות שליליים חזקים כמו פוביות, חרדות, דיכאונות, התפרצויות זעם במצבים לא רלבנטיים. נגישות לכיסי אנרגיה אלו תוכל לסייע בטיפול ברגשות אלה.
בנוסף, זליגת אנרגיה זו משפיעה על ההיבטים הפיזיים של האדם: הוא יוצר בעיות אשר במוקדם או במאוחר פורצות החוצה בצורה של סימפטומים פיזיים. הפנייה במצב זה נעשית אל רופאים, מרפאים, מומחים בתחומים שונים העוזרים לאנשים ברמה הסימפטומטית. שיטת IPEC מאפשרת מתן מענה הן לפן הפיזי והן לפן הרגשי- נפשי.
על פי תפיסת אייפק , רגישות יתר או אלרגיה, היא תגובת יתר חיסונית של הגוף למפגש עם גורם כלשהו, רגשי או פיזי (אלרגן), שהגוף מזהה כמסוכן.
רגישויות אלה משפיעות על בריאותנו בדרכים שונות ומגוונות. נמצא שכמעט כל תסמין או מחלה עלולים לנבוע מרגישות / אלרגיה.
מבחן השרירים
מבחן השרירים מהווה כלי אבחון מרכזי בשיטת IPEC וכל החלטה שמתקבלת בתהליך הטיפולי מתבססת עליו.
מבחן השרירים הוא כלי הערכה טיפולי המבוסס על עקרונות תאוריית הקיניסיולוגיה (תורת התנועה) והביו-אנרגיה וכן על ההבנה שלכל גורם ביקום יש שדה אנרגטי ייחודי המגיב ומשתנה כאשר האדם בא במגע עם גורמים שונים, ובכללם מחשבות ורגשות .
ישות האדם – גוף ונפש, היא מערכת אחת בעלת זרימה אנרגטית בין חלקיה השונים. חסימה / חולשה בזרימת האנרגיה, שבאה לידי ביטוי בסימפטומים כלשהם, תתבטא גם בהיחלשותו של מתח שריר מייצג הנבחן במבחן-שרירים.
מבחן השרירים בודק את השינוי האנרגטי בגוף על ידי בדיקת מתח (טונוס) חזק או חלש של השריר בתגובה להפעלת לחץ קל עליו. בשיטת אייפק משתמשים לרוב בשריר הזרוע, שנמצא כנוח וכמתאים ביותר.
שיטה זו מאפשרת הערכה מלאה לגבי מצב בריאותו הפיזית והנפשית של המטופל, הגורמים השונים למצבו ודרכי הטיפול המועדפות. כמו כן ניתן לקבל אינדיקציות מהימנות לגבי מידת הצלחתם של הטיפולים שבוצעו.
הבודק נעזר בקודים שונים המקובלים על כלל הקינסיולוגים ומתבטאים בנקודות שונות בגוף (נקודות רפלקס). השימוש בקודים אלה מאפשר קבלת מידע באופן מהיר ומיידי לגבי מצבם של האיברים השונים בגוף, מצב הנוזלים בגוף, קיומם של גורמים זרים פולשניים, מצב זרימת האנרגיות השונות ועוד.
השימוש במבחן שרירים מצריך נייטרליות ואובייקטיביות מצד המטפל, יכולת הנבנית מהכשרה איכותית ואימון מתמשך.
ד"ר ג'ורג' גודהרט (Goodheart) , כירופרקטור, הציג לראשונה את מבחן השרירים בשנות ה-60 של המאה העשרים, ובעקבותיו הופיעו מטפלים מתחומים שונים: כירופרקטורים, רופאים סיניים, הומיאופתים ופסיכולוגים אשר הרחיבו את היריעה היישומית של כלי זה, ופיתחו שיטות טיפול כשיטת אייפק, מח אחד, מגע בריאות ועוד.
בשנים האחרונות ניכרת האצה מתמדת בשימוש במבחן השרירים. יותר ויותר מטפלים משתמשים בשיטה זו, מאחר שהם מזהים את הפוטנציאל הרב הגלום בה.