יש לי רצון עז לפרסם תיאורי מקרה של אייפק
בעיתונות המדעית המקצועית.
מתבצעת כמות אדירה של מחקרים מדעיים מקובלים בעולם על רפואה סינית, הומאופתיה, שיטות מדיטציה למיניהם, ואפילו רייקי ושות׳.
הידעתם שכבר ב1998 הקהילה המדעית הגיעה לקונצנזוס (כלומר, נערך כנס מיוחד בנושא והגיעו למסקנה חד משמעית ומשם להמלצות ויישום בכל העולם) שרפואה סינית עוזרת מול מגוון ספציפי של נושאים?
1998! זה כבר כמעט לפני 20 שנה!
מה שיפה בעולם הקהילה המדעית, הוא שהדגש שם הוא ״evidence based medicine", כלומר- החשוב הוא להביא את ההוכחות, ופחות להסביר אותם. לכן, באופן מפתיע אולי, אני דווקא ממש לא נתקלת בסקפטיות מהממסד הרפואי, אלא רק בסקפטיות ממטפלים-שמאמינים-בסקפטיות, ולכן שם נתקע נושא שיתוף הפעולה, וחבל…
מהנסיון שלי אחרי 4 שנות עבודה בבי״ח עם אייפק, הממסד הרפואי פתוח. אבל צריך לדעת לשחק לפי החוקים שלו – כלומר, ליצור פרסומים מדעיים לפי החוקים המדעיים. יש כמה רמות של ״נחשבות״ ברמת ההוכחה:
הצעד הראשון בהוכחה מדעית, הוא תיאורי מקרה.
כשיש מספיק תיאורי מקרה שמתפרסמים עם השנים, הקהילה המדעית בד״כ ניגשת למחקרים עם רמת הוכחה גבוהה יותר, כמו מחקרי מקרה-ביקורת, שבהם משווים שתי קבוצות שעברו טיפול ושלא עברו טיפול, אבל אין ספק שתיאורי מקרה הוא צעד ראשוני נהדר, ומשם צריך להתחיל. כשיש מספיק פרסומים מדעיים, אפשר לגשת לקופות החולים עם משהו פורמאלי שמאוד עוזר לפתוח את הדלת.
אני יודעת שבין כולנו ישנם כבר הרבה מקרים מוצלחים שנמדדו לפני-ואחרי ברמת הצוות הרפואי, כל שצריך הוא למצוא אותם ולהתחיל לתעד באופן רשמי… מה גם, שאייפק היא שיטה עם רקורד של כמעט 20 שנה כבר, והגיע הזמן שישמעו עליה בקהילה המדעית, זה יהיה לטובתם של המטופלים והמטפלים כאחד.
לשם כך אני צריכה:
מטפל/ת שמוכן/ה לנדב מידע על המטופל שלו, שבו הייתה מדידה של רופא לפני-ואחרי עם תוצאות מזהירות, למשל: מטופל שעבר בדיקה אלרגולוגית לפני הטיפול, שיצאה חיובית לאלרגנים, ואחרי הטיפול, שיצאה שלילית, ושיש גישה גם לרופא שבדק.
בעיני עדיף בהתחלה להתמקד באנשים מבוגרים ולא ילדים, כי במקרה כזה המבקרים יכולים לטעון שאולי הייתה החלמה ספונטנית. וגם, אני חושבת שעדיף להתחיל מנושאי אלרגיות, כי הכי קל להוכיח לפני-ואחרי בהם.
בפועל, זה אומר שתיאור מקרה כזה יתפרסם ועליו יהיו חתומים מי שתרמו לכתיבתו – כלומר, אני, המטפל שתרם את המקרה, והרופא שנתן את האישור.
להיות חתום על מאמר מייצר יוקרה רבה, ולכן רופאים ישמחו על ההזדמנות בעיני (בייחוד אם מישהו אחר עשה בשבילם את עבודת הכתיבה – אני…)
בשורה התחתונה: אני רוצה שתיזכרו במקרה שבו הגיע אליכם מטופל שעשה בדיקה אלרגולוגית לפני הטיפול, עבר אצלכם טיפול וגם עשה בדיקה עם תוצאות טובות לאחר הטיפול, ומוכן לתת את פרטי הרופא שטיפל בו. אני כבר אצור קשר עם הרופא ואדבר איתו בצורה שלא תעורר התנגדות (יש לי מומחיות בזה כבר ?).
אנא צרו עימי קשר אם יש לכם מקרה רלוונטי שכזה,
כאן במייל dafnamavor@gmail.com
או בטלפון 054-4728528
דפנה מבור